vrijdag 2 december 2011

Leegstaande woning inrichten ja of nee?

Dat een leegstaande woning lastiger verkoopt dan een ingerichte woning is algemeen bekend.Maar waarom is dat?

1. Een lege woning voelt erg naargeestig aan en het kopen van een woning heeft bijna alles met emotie en gevoel te maken.
2. De meeste mensen hebben er moeite mee de grote van een ruimte goed in te schatten.Past die tafel wel of die lang gewenste loungebank.
3. Geen inrichting dus geen afleiding van alle mindere punten van een woning. Denk hierbij aan krassen,    beschadigingen enz.

Deze woningen moet je dus aantrekkelijker maken voor een koper. Verleid de koper met een trendy inrichting. Ze  moeten zich er al zien wonen.

 
Bijv. deze woning die al enige tijd te koop stond met mooie grote donker bruine eiken kasten en tafels. De ruimte kwam zo niet over op de koper. Deze inrichting sprak wel aan en de woning was binnen 2 maanden overgedragen aan de nieuwe eigenaren.
 
Deze woning die leeg koud en kil overkwam.
 
Verkoopstylisten zijn hier de aangewezen bedrijven voor om deze woningen tijdelijk om te toveren in de droom van een koper. Natuurlijk kan dit niet zonder kosten te maken, maar iedere maand dat een woning langer te koop staat kost naast zorgen ook een hoop geld. Verkoopstylisten die opgeleid zijn weten deze kosten zo laag mogelijk te houden, zodat dit voor alle soorten huizen een bereikbare oplossing is om de woning verkocht te krijgen tegen een goede prijs.

Informeert u eens bij een van de aangesloten leden op de site.

Karin Ballizany, Ballizany House-Styling